אחד האתגרים הפופולריים בקרב רוכבי האופניים בתקופת הקורונה הוא ה"אוורסטינג", טיפוס לגובה מצטבר של 8,848 מטרים כמו ההר הגבוה בעולם, שהפך ללהיט בתקופה נטולת התחרויות של החודשים האחרונים. בעוד שרוכבים פעילים רבים עשו את זה ואף שברו שיאים, בסוף השבוע גם אחד מגדולי רוכבי העבר, אלברטו קונטאדור, נענה לאתגר.
עוד כתבות בנושא
היסטוריה: כריס פרום יחתום ב"ישראל סטארט אפ ניישן"
קייטי הול שברה את שיא העולם לנשים באוורסטינג
מה מאפיין פיזיולוגית את רוכבי האופניים הטובים העולם?
קונטאדור הספרדי שברזומה שלו 7 זכיות בגראנד-טורים, ביצע את האתגר בעלייה שנקראת נאבאפלגרין באזור סגוביה צפונית למדריד והשלים אותו כעבור 7:27:20 שע'. בכך הוא שבר את שיא ה"אוורסטינג" הקודם שנקבע על ידי הרוכב האוסטרלי לאקלן מורטון ב-2:37 דק'.
העלייה שטיפס קונטאדור היא באורך של 6.8 קילומטרים בה רכב קטע של קילומטר אחד הלוך וחזור בשיפוע ממוצע של 12% שמגיע בפיק ל-20%. הוא טיפס את העלייה 78 פעמים ובסופו של דבר השיא שלו הוכר על ידי HELS 500 שזה הגוף שמתעד את שיאי ה"אוורסטינג" ברכיבה על אופניים. באותה עלייה אגב, הגובה בנקודה הגבוהה ביותר הוא 1,710 מטרים מעל פני הים.
"אתגר האוורסטינג הושלם", כתב קונטאדור בעמוד האינסטגרם שלו והוסיף: "תודה לכל מי שתמך בי, זה היה אתגר תובעני אבל חוויה אדירה".
אגב, קונטאדור ביצע את האתגר הזה לבקשת מעריציו ועשה זאת על זוג אופני Abikes שזה למעשה המותג ששייך לו. "אלה ימים של עבודה קשה על המותג, רצינו לבחון כמה מהחומרים של האופניים ולבדוק אותם על מסלול מאוד ספציפי".
משהו לא מסתדר בנתוני הכתבה כתוב שכל עליה היא 6.8 ק"מ והוא עשה זאת 78 פעם זה נותן 530 ק"מ X 2 כי הוא גם יורד את הירידה זה אומר 1060 הוא עשה זאת לצורך העיגול ב8 שעות כלומר קצב של 132 קמ"ש ונניח שכל עליה וירידה היא 6.8 ק"מ עדיין הקצב הוא כ- 66 קמש ממוצע. משהו לא מסתדר
6800*7.5% = 510 מטר טיפוס. 8,850/510 = 18+-
כנראה שהכוונה הייתה ל 18 פעמיים ולא 78
הוא לא עלה את כל העליה של 6.8 ק"מ, אלא רק קילומטר מתוכה
זה האורך הכולל. הוא רכב מקטע ספציפי של קילומטר. תקרא שוב