מים קרים

בסוף השבוע הקרוב, יתקיים סבב אירופה לשחייה במים פתוחים בעיר אילת; שחייני מים פתוחים רבים וטובים מרחבי הגלובוס כבר נאספים בעיר הדרומית לכבוד החגיגה. אך דניאל קציר (25), שחיין מים פתוחים בעל שם עולמי ואחד משחייניה הבכירים של ישראל בתחום, לא יהיה שם. דניאל יעמוד באותה העת על חופו של האי רובן הסמוך לקייפטאון -דרום אפריקה ויזנק לאחד מהמשחים המאתגרים בתבל.
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

בסוף השבוע הקרוב, יתקיים סבב אירופה לשחייה במים פתוחים בעיר אילת; שחייני מים פתוחים רבים וטובים מרחבי הגלובוס כבר נאספים בעיר הדרומית לכבוד החגיגה. אך דניאל קציר (25), שחיין מים פתוחים בעל שם עולמי ואחד משחייניה הבכירים של ישראל בתחום, לא יהיה שם. דניאל יעמוד באותה העת על חופו של האי רובן הסמוך לקייפטאון -דרום אפריקה ויזנק לאחד מהמשחים המאתגרים בתבל.

מאת:אילן גולדמן

המשחה בו ישתתף קציר (Cadiz free Swim) הינו משחה ים פתוח באוקיאנוס האטלנטי, לאורך של 7.5 ק"מ. עד כה נשמע כמו עוד יום של בטן גב בחוף, לא?  מלבד העובדה שהמשחה יתקיים בטמפרטורה מצמררת שתנוע בין 9-13 מעלות (טמפרטורת הים התיכון בחורף הינה 17 מעלות). המשחה נחשב לאחד מהמאתגרים בעולם והשימוש בחליפת שחייה אסור בתכלית האיסור. דניאל יכנס למים הקפואים כשרק בגד ים תחתון לגופו, בהתאם לתקנות המשחה. אפילו חליפת שחייה רגילה אינה מותרת.

דניאל קציר הוא אחד משחייני המים-הפתוחים הבכירים שישראל ידעה. תחת חגורת הישגיו ניתן למנות: השגת הקריטריון האולימפי לאולימפיאדת בייג'ין 2008 (אליה לא נסע מכיוון שהקריטריון האולימפי שונה ברגע האחרון), מקום-9 באליפות עולם ב-25 ק"מ 2008. 

את דניאל הכרתי בבריכתנו המתפרקת בחיפה. השאלתי לו משקפת, מבלי שזו ידעה איזה כבוד נפל בחלקה. הרבה אחרי שאני סיימתי את האימון, דניאל עוד טחן ק"מ במים העכורים. אגדות הכלור מספרות, כי בשבועות שקדמו למשחים ארוכים, דניאל שחה כמעט 120 ק"מ בשבוע (תחת אמתחתו משחה של 57 ק"מ ב-9 שעות). וכך כל שבוע אני נכנס למים הרבה אחריו ויוצא הרבה לפניו. ערב יציאתו לכפור, תפסתי את דניאל לכוס קפה וחפרתי לו כמה שרק יכולתי אודות שחייה.


דניאל קציר- לעיתים שוחה 120 ק"מ בשבוע

"פעמים רבות הרגשתי מסוחרר ואף קרוב לעילפון"

אז כיצד מתכוננים לתחרות במים "קפואים"?
כבר כמה חודשים אני מתקלח במים קרים במיוחד (הכי קרים שיש), בכדי לסגל את הגוף לתחושת הקור. בהתחלה זה קשה מאוד, ישנם כאבים במצח כמו אחרי אכילת גלידה ("מוח קפוא"),  הנשימות אינן יוצאות בקלות וצריך להתרכז חזק כדי לנשום. אני תמיד מתחיל בניסיון לווסת את הנשימה ולשלוט בה. אורך המקלחות הקפואות נע לעיתים בין 20-40 דקות. פעמים רבות הרגשתי מסוחרר ולדעתי אף הייתי קרוב לעילפון. אך אם הזמן הגוף מסתגל ומפתח את התכונות הנחוצות כדי לשרוד בכזו טמפרטורה. 

לאחרונה אף התחלתי לשחות בחורשת טל (קרית שמונה), שם הטמפרטורה מוערכת בכ-14 מעלות. אני לא אשכח את הכאב במצח שליווה אותי במהלך השחייה שם, הייתי בטוח כי לא אוכל להתמודד, אך לאחר כמה דקות התחושה חלפה. האמת שאת כפות הרגליים הפסקתי להרגיש מהרגע שנכנסתי למים. כששחיתי בחורשת טל נכנסתי למים למקטעים של 25 דקות. מעבר לכך חום הגוף שלי צונח, ולא יעזרו כל הבגדים בעולם, קשה מאוד להתחמם. 

"כחלק מההכנות נכנסתי לשחות בים סוער ואישה על החוף הזמינה משטרה"

איך אנשים מסביב מגיבים "לשיגעון" שלך לגבי המשחה באפריקה?
אלו שמכירים אותי מסביבי יודעים שאני משוגע לדבר ולאתגרים חדשים. לצערי אני נתקל באנשים שלעיתים מתקשים להבין אותי. השבוע קרה לי לדוגמא מקרה משעשע;  נכנסתי לשחות בים סוער כחלק מההכנות לשחייה באוקיינוס האטלנטי ואישה על החוף הזעיקה משטרה. האישה הייתה בטוחה כי אחרי שעתיים בהן לא שבתי לחוף שאני כבר מת. 

האם מגיעים לאפריקה שחיינים בקנה מידה עולמי בהם נתקלת בעבר?
בעקבות הפרס הכספי הגבוה (10,000 דולר) יגיעו שחיינים בעלי שם עולמי כגון: פטר סטוייצ'ב- שחיין המים הפתוחים הטוב ביותר בכל הזמנים ומחזיק שיא חציית תעלת לה-מאנש. סוטייצ'ב מגיע כדי לגנוב את הקופה הגדולה. הייתי מהמר עליו בוודאות. שחיינים נוספים הם סגן אלוף העולם מ-2009 ב-25 ק"מ ושחיין נוסף שמגיע הוא מדליסט אולימפי  ב-200 חזה. 

איפה אתה רואה את עצמך מסיים אתגר שכזה ומהי המטרה?
זוהי התחרות הבין-לאומית הראשונה שלי אחרי שנה וחצי, מכיוון שהייתי חולה במחלת הנשיקה ולא יכולתי להתחרות. אני מרגיש כי חזרתי לעצמי. באליפות אס"א האחרונה הלך לי דווקא טוב. מטרתי היא: כמובן לעלות על הפודיום או לפחות להתמקם בין ה-5 הראשונים. 


קציר: "רוצה לעלות על הפודיום"

"בסופו של דבר הם ויתרו עליי"

היית כה קרוב להשתתפות באולימפיאדה ב-2008, אני מניח כי זה מתסכל. האם יש לך את האנרגיות הדרושות לניסיון נוסף ? 
מבחינתי הייתי אמור לקחת חלק באולימפיאדה. לצערי זה לא עבד עם הוועד האולימפי הישראלי. כנראה שבארץ לא רוצים להתייחס אלי כספורטאי אולימפי, אך לא כך הדבר בחו"ל, שם כל המתחרים רואים בי כשחיין אולימפי לכל דבר. ישראל הייתה בין 23 מדינות אשר עמדו בקריטריון האולימפי למים פתוחים וקיבלו את הזכות לשלוח שחיינים לאולימפיאדה. אך בסופו של דבר וויתרו עלי ב-2008 ומדינה אחרת קפצה על העגלה. האנרגיה להגיע למקומות הללו פעם נוספת, קיימת יותר מתמיד. יש לי עוד שאיפות רבות שלא מימשתי וארצה לממש, כמו מדליה באליפות אירופה או עולם למשחה 25 ק"מ.

בגיל 25 וללא תמיכה, מה נדרש ממך כדי להגשים את החלומות?
כיום אני מתפרנס בעצמי וללא תמיכה של הגופים הרלוונטיים. אני עובד קשה כדי לעמוד על הרגליים בזכות עצמי, וזה בשביל שלא אצטרך נדבות מהגופים הקשורים לעולם השחייה. רן שילון "מאנדיור" עוזר לי לאחרונה בכל הקשור לתזונה ועל כך אני רוצה להודות לו.

 האמת שהייתי בטוח כי כבר אפרוש מהשחייה בעקבות המחלה שעברתי. באותם ימים ניסיתי להתאמן כמה שיכולתי אבל זה היה בלתי אפשרי. על כל שלושה שבועות של אימונים "נשפכתי" לשבוע. הייתי בטוח שבשבילי השחייה היא נחלת העבר. כיום המצב הרבה יותר טוב, ואפילו פתחתי עסק עצמאי לפני מספר חודשים. אני מלמד שחייה בשיטה ייחודית אשר פיתחתי במהלך השנים (Harmony movment). השיטה מקנה לאנשים את האפשרות לשחות למרחק ארוך במקסימום הנאה ומינימום מאמץ. 

תגובת איגוד השחייה בנושא קציר: "מטרת איגוד השחייה להקל על שחייניו. נושא שחיינים בעלי קריטריון אולימפי שייך ליחידה לספורט הישגי ולוועד האולימפי."
את תגובת הוועד האולימפי והיחידה לספורט הישגי והעומד בראשה, גילי לוסטיג, טרם הצלחנו לקבל. 


קציר- ממשיך לחלום

קציר מדווח מדרא"פ 5.5
לאחר שחייה ראשונית באוקיאנוס,
   המים בין 12-13 מעלות. פעם ראשונה
   שהרגליים כואבות בכניסה למים, כאב
    חזק ביותר במצח והרגשת בחילה קלה
        לאחר כמה דקות מתחיל להרגיש יותר טוב.
        שוחה בין 30-45 דקות. תוך דקה מרגע היציאה
           מהמים מתחיל לרעוד בטירוף, בקושי מסוגל לבוש
         את הבגדים, חוזר לעצמי לאחר כשעה בלבד

הטיפים של דניאל קציר לשחייה במים פתוחים

1– חשוב להידבק לדבוקה המובילה ולא לאבד זמן במרדף לבד או עם שחיינים מעכבים

2- דראפטינג- הדבר החשוב ביותר בשחייה במים פתוחים, חוסך במאמץ אותו תשקיעו

3- השתדלו לעבוד בקצב רגליים 2. זו טכניקה יותר יעילה לשחייה למרחק 

4– ניווט- אל תרימו את הראש לעיתים תכופות מידי. הרמת ראש תכופה מעייפת  וגוררת התנגדות 

5- חימום- מומלץ להיכנס, לחוש את המים ולהסתגל אני ממליץ על חימום של 15-20 דקות


אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"כולם יודעים מי זה מייקל פלפס, אבל לאט לאט גם אנשים שלא יודעים כלום על שחייה מזהים את שאר השמות", ג'ורדן קרוקס, שיאן העולם הטרי ב-50 חופשי בבריכות קצרות




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג