מדברים בדולרים: כמה הרוויחו הטריאתלטים המובילים בשנת 2024?

כניסתו של סבב ה-T100 העלה את סכומי הפרסים בענף, ועם סיום 2024 זמן לבדוק כמה הכניסו הטריאתלטים הבולטים בשנה החולפת? מקאט מת'יוס וטיילור ניב עד פטריק לאנגה ומרטן ואן ריל
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
טיילור ניב ומרטן ואן ריל מנצחים בדובאי | צילום: PTO/T100

שנת 2024 הייתה ללא ספק אחת השנים העמוסות ביותר בתולדות הטריאתלון, עם עלייה משמעותית בכמות ואיכות התחרויות הגדולות. כניסת סבב ה-T100 תרמה לכך שהמארגנים העלו את פרסי הכסף כדי למשוך את טובי הספורטאים להמשיך ולהתייצב על קווי הזינוק.

לכתבות נוספות בנושא:
מפריז ועד קונה: הרגעים הגדולים ביותר בעולם הטריאתלון ב-2024
מתגייסים למען הילדים: על המסלול החברתי בצ'אלנג' ישראמן לעמותת צעדים קטנים
דרמה באליפות העולם בחצי איש ברזל: חנס עקף בסיום וניצח את היידן וויילד

האתר TRI247 סקר את הרווחים של המקצוענים המובילים ובדק כמה הרוויחו המנצחות והמנצחים הגדולים של השנה. שימו לב – המספרים נוגעים לפרסים הכספיים בלבד, ללא סכומים שהכניסו הספורטאים על נותני חסות, שיתופי פעולה ומקורות הכנסה נוספים. כמו כן, האתר התמקד בספורטאי המרחק הבינוני והארוך, שכן על המרחקים האולימפיים קשה יותר לעקוב אחר הסכומים, שלעתים נכנסים באופן עקיף דרך האיגודים והוועדים האולימפיים ומשתנים ממדינה למדינה.

קאט מת'יוס – מנצחת סבב ה-Pro וסגנית אלופת העולם
הבריטית בת ה-33 הוכיחה עקביות יוצאת דופן השנה, כשזכתה במקום הראשון בסבב ה-Pro, ובנוסף סיימה במקום ה-4 בסבב T100. היא השתתפה גם באליפות העולם במרחק המלא וגם בחצי המרחק, ובשתיהן סיימה במקום השני, וזה בהחלט השתלם לה בחשבון הבנק.

לאורה פיליפ, קאט מאת'יוס וצ'לסי סודארו על הפודיום | צילום מסך

הפרס המשמעותי ביותר כמובן הוא הזכייה בסבב ה-PRO שהכניס לה 200 אלף דולר. על המקום הרביעי ב-T100 הוסיפה 75 אלף דולר. המקום השני באליפות העולם באיש ברזל זיכה אותה ב-65 אלף דולר ו-45 אלף דולר נוספים גרפה על האליפות המקבילה בחצי איש. ניצחונה באיירונמן טקסס הוסיף לה 28 אלף דולר, הניצחון בוויטוריה 18 אלף דולר והמקום השני ב-T100 בסן פרנסיסקו הכניס 16 אלף דולר.

סך פרסים: 476,500$

טיילור ניב – אלופת העולם בחצי איש ברזל ומנצחת ה-T100

האמריקאית המעוטרת בת ה-26 אמנם לא הצליחה במשחקים האולימפיים בפריז כפי שקיוותה, אבל הייתה בלתי ניתנת לעצירה במרחקים הבינוניים בשנה החולפת, כאשר זכתה בכל מרוץ T100 וחצי איש ברזל שבו השתתפה, כולל אליפות העולם.

הפרס הגדול ביותר מגיע כמובן מתואר אלופת סבב ה-T100 החדשה, בזכותו גרפה 210 אלף דולר. על הניצחון באליפות העולם בחצי איש ברזל זכתה ב-75 אלף דולר, ועל כל אחד מניצחונותיה במרוצי ה-T100 (איביזה, וגאס, סן פרנסיסקו) הרוויחה 25 אלף דולר.

סך פרסים: 387,300$

טיילור ניב | צילום: Shutterstock

מרטן ואן ריל – אלוף סבב ה-T100
הבלגי שסיים במקום הרביעי במשחקים האולימפיים בטוקיו קיווה לשפר לפחות מקום אחד בפריז, אך לא צלח בכך וסיים במקום ה-22. במרחקים הבינוניים, לעומת זאת, ואן ריל רשם יכולת שיא, בדרך לזכייה בסבב החדש, וזה בא לידי ביטוי גם בחשבון הבנק.

ואן ריל היה אחד מהמרוויחים הגדולים של סבב ה-T100, כאשר ניצח בארבעה מרוצים, כולל בגמר בדובאי (25 אלף דולר על הניצחונות בסן פרנסיסקו, איביזה ודובאי, 16 אלף בווגאס), ולכך הוסיף את תואר האלוף בדירוג הכללי שמקנה בונוס של 210 אלף דולר

סך פרסים: 310,200$

פטריק לנגה – אלוף העולם באיש ברזל
הגרמני בן ה-38 חזר לראש הפודיום באליפות העולם, לאחר שבחר להתמקד באופן מלא בתחרויות איירונמן ב-2024 ולא ניסה את מזלו בסבב ה-T100 החדש. מפאת החלק המתקדם בקריירה, הוא גם המעיט יחסית בזינוקים, אך הניצחון בקונה פיצה על כך ובגדול.

על ניצחונו באליפות העולם גרף 125 אלף דולר, לכך הוסיף 130 אלף דולר על המקום השני בסבב ה-PRO של איירונמן, 28 אלף דולר על ניצחונו באיירונמן טקסס ו-3,000 דולר על המקום השמיני בפרנקפורט.

סך פרסים: 286,000$

פטריק לאנגה | צילום: Marcel Hilger, Wikimedia

גרגורי בארנבי
הטריאתלט האיטלקי הדגים עד כמה חשובה עקביות בעונת 2024, לעתים אף יותר מניצחון אחד גדול. עם שלושה פודיומים ועוד רצף של מרוצים בהם סיים בטופ 10 הצליח לזכות בסבב ה-PRO של איירונמן, על אף שניצח גם מרוץ אחד השנה – איירונמן מערב אוסטרליה.

הסכום המשמעותי ביותר שהרוויח השנה הוא כמובן מהמקום הראשון בסבב, שהעניק לו 200 אלף דולר. המקום השישי באליפות העולם בקונה הכניס לו18 אלף דולר, הניצחון באוסטרליה 12 אלף והמקום השלישי באיירונמן פרנקפורט עוד 11 אלף.

סך פרסים: 259,750$

לאורה פיליפ – אלופת עולם באיש ברזל 2024
אלופת העולם החדשה, סיפקה עונה יוצאת דופן עם חמישה פודיומים וללא אף סיום מחוץ לעשירייה הראשונה, אך גם כמעט ללא ניצחונות עד אליפות העולם (ניצחון בודד באיירונמן קרייכגאו הקטן). היא סיימה גם במקום ה-7 בסבב T100 לנשים והוסיפה מקום שני בצ'אלנג' רות כדי לגוון את השלל.

פיליפ גרפה 125 אלף דולר על ניצחונה באליפות העולם בניס, הוסיפה 50 אלף דולר על המקום השביעי ב-T100, עוד 13 אלף אירו על המקום השני בצ'אלנג' רות, 21 אלף דולר על הפודיום ב-T100 סן פרנסיסקו והמקום הרביעי בלונדון, ועוד.

סך פרסים: 240,500$

לאורה פיליפ בניס | צילום: Dacoucou, Wikimedia

סיכום
סכומי הזכיות בעולם הטריאתלון צמחו בשנים האחרונות לאין שיעור, אך עדיין נמוכים כמובן מהענפים הגדולים יותר. לדוגמה, זוכה הטור דה פראנס מקבל פרס חצי מיליון אירו, ובכלל לא התחלנו לדבר על השכר בענפי הכדור המובילים. יחד עם עלויות הנסיעות הגבוהות והציוד היקר – טריאתלטים מקצוענים רבים עדיין מתמודדים עם אתגרי מימון משמעותיים בדרך להצלחה, גם אם המצב טוב יותר מבעבר.



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"הלב שלי אומר שפריז לא הייתה מספיק עבורי. אני לא רוצה לסיים שם", שיאן העולם אדם פיטי, על ההתלבטות שלו אם להמשיך לקמפיין אולימפי נוסף




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג