קוסקוס מזמן נדד הרחק מהמטבח המרוקני. הנה עוד מתכונן מעניין של השף אמיר כלפון. המתכון מבוסס על הקוסקוס של חברת "קוסקוס מזון" שהוא קוסקוס מלא והכנתו פשוטה וקלה, וטוב לארבעה סועדים. בתאבון
מאת:אמיר כלפון
ערכים תזונתיים למנה:
קלוריות: כ 330 קל’ חלבונים: 9.2 גר’ פחמימות: 26 גר’ שומנים: 21 גר’
מרכיבים:
100 גרם סלמון מעושן
2 אבוקדו בשלים
¼ שקית קוסקוס מלא-מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
2 כפות שמן זית
כף מיץ לימון
פלפל אדום
בצל אדום
1 גבעול בצל ירוק
אופן ההכנה:
- מבשלים את הקוסקוס בהתאם להוראות היצרן.
- לאחר הבישול, מתבלים את הקוסקוס בכפית מיץ לימון, כף שמן זית, מלח ופלפל.
- חותכים את האבוקדו ל קוביות של 1*1 ס"מ.
- חותכים את הפלפל האדום, הבצל והסלמון המעושן לקוביות.
- מערבבים את האבוקדו, הפלפל והבצל עם שמן הזית, מיץ הלימון, המלח והפלפל ומניחים.
- לוקחים טבעת בקוטר 6 ס"מ וגובה 6 ס"מ ומניחים על צלחת. מחלקים את המרכיבים כך שיספיקו ל 4 מנות.
בתחתית מניחים את הקוסקוס ודוחסים, מעל הקוסקוס מניחים שכבה של אבוקדו עם פלפלים ובצל ומעליה מסדרים שכבה של סלמון מעושן.
מרכיבים לקרם ווסבי:
2 כפיות מיונז קל
½ כפית אבקת ווסבי
1 כף סודה לשתייה
גרידה מחצי קליפת לימון
מלח, פלפל
½ כפית מי סוכר או מירין
אופן ההכנה:
מערבבים את אבקת הווסבי עם הסודה, מוסיפים את המיונז ואת שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
המתכון הוכן על ידי אמיר כלפון, שף יערות הכרמל אחוזת בריאות וספא
עוד מתכוני קוסקוס – וסיפורי קוסקוס באתר קוסקוס מזון