לא מדביקים את הפער, למעט במרתון: איפה מדורגים השיאים הישראלים ב-2024?

ב-5 מקצועות שיפרו האתלטים הישראליים את השיא הלאומי השנה, כשהאחרון הוא של מארו טפרי במרתון. בני נוה בדק היכן השיאים החדשים מתמקמים ביחס לאירופה, והאם חל שיפור ביחס לעבר? התוצאות לא מעודדות במיוחד
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
ממו, טפרי, אוירבך | תמונות: Maxim Dupliy, עודד קרני

שנת 2024 עומדת להסתיים, ואתמול (ראשון) רשם מארו טפרי את אחד מרגעי השיא של השנה באתלטיקה, כאשר שבר את השיא הישראלי במרתון ולנסיה. בשנה הנוכחית נשברו שיאים ישראליים בחמישה מקצועות – כולם בריצה: שלושה שיאי גברים ושני שיאי נשים.

לכתבות נוספות בנושא:
מארו טפרי: "אם הכל מתחבר, לשבור שיא אירופי זה בהחלט רלוונטי עבורי"
פנומנלי: שיא ישראלי נהדר למארו טפרי במרתון ולנסיה
למרתון חוקים משלו: טדסה גטהון פתח נהדר, אך אז פגש את ה"קיר"

שיא ישראלי הוא תמיד חגיגה, אך בחנתי עד כמה השיאנים הטריים צמצמו בעצם שבירת השיא את הפער מהצמרת האירופית, לעומת השנה בה נקבע השיא הקודם באותו המקצוע. התוצאות לפניכם:

גברים
מרתון – לא במפתיע, נקודת האור של האתלטיקה הישראלית גם השנה. זה התחיל בחודש פברואר, אז גשאו איילה שיפר ב-40 שניות את שיאו הישראלי משנה שעברה וקבע 2:04:53 והוא מדורג חמישי באירופה השנה.

מארו טפרי, גירמה אמרה וגשאו איילה במרתון האולימפי | צילום: באדיבות הוועד האולימפי בישראל

מי שעבר אותו כאמור הוא טפרי, שקבע במרתון ולנסיה שיא חדש – 2:04:44 שעות, ועלה למקום השלישי השנה באירופה, לעומת המקום החמישי של איילה בשנה שעברה. בכל מקרה, כצפוי מדובר במקצוע החזק ביותר שלנו, כאן יש התקדמות ואפילו של שני רצים. נוסיף וציין שהם מדורגים במקום החמישי והשביעי בכל הזמנים באירופה בכל הזמנים!

800 מטר – נועם ממו שיפר ב-62 מאיות את שיאו העתיק של עוז כץ משנת 1983 ל-1:47.18 דקות, אבל הוא מדורג רק במקום ה-123 באירופה השנה. כשעוז כץ קבע את שיאו הוא דורג במקום ה-86. תוצאת המקום ה-86 השנה עמדה על 1:46.41 דקות. עם זאת, ממו רק בן 18, מדורג חמישי באירופה בגילו, ולכן יש סיכוי לראות התקדמות לפחות לרמה אירופית גבוהה.

1,500 מטריהונתן כרמין קבע 3:40.64 דקות וגם דוד טאייצ'או עם 3:40.81 דקות קבע תוצאה טובה יותר משיאו של גזצ'או יוסף משנת 2009 שעמד על 3:40.91 דקות. במקצוע זה חל שיפור עצום באירופה בשנים האחרונות, ולכן כרמין מדורג רק במקום ה-197, לעומת יוסף שדורג בשנת 2009 במקום ה-62. כדי לסבר את האוזן – תוצאת המקום ה-62 השנה היא 3:36.25 דקות.

יהונתן כרמין | צילום: איגוד האתלטיקה

נשים
1,500 מטר – סיון אוירבך רשמה שיפור יוצא דופן של 8 שניות לשיאה האישי ווקבעה 4:09.36 דקות. גם אדוה כהן עם 4:09.94 דקות קבעה תוצאה טובה יותר מהשיא של סלאם טפרי משנת 2019, שעמד על 4:11.37 דקות. כמו בגברים, גם במקצוע זה חלה התקדמות רבה בשנים האחרונות ולכן, למרות השיפור הנאה, אוירבך מדורגת השנה במקום ה- 71 לעומת מקום 49 לטפרי לפני 5 שנים בלבד. תוצאת המקום ה-49 השנה הייתה 4:07.16 דקות.

800 מטרשני לנדן הפתיעה השנה עם 2:02.59 דקות, שיפור משמעותי לשיא העתיק של עדנה לנקרי משנת 1993 שעמד על 2:04.05 דקות. היא מדורגת במקום ה-100 השנה. לנקרי דורגה בזמנו במקום ה-95. כאן השיפור המשמעותי מביא לכך שהפער פחות או יותר נשמר.

שני לנדן | צילום: איגוד האתלטיקה

לסיכום, שבירת השיאים משמחת מאוד, לאחר שנים של עמידה במקום במרחקים הבינוניים, אבל שוברי השיאים יודעים שזו רק תחילת הדרך לשיפור משמעותי, כדי להגיע לרמה האירופית הגבוהה או אפילו העולמית. מה שמעודד זה שבשני מקצועות יש לנו שני אתלטים שהיו מהירים מהשיאים הקודמים, וזה מעיד על תזוזה לא מקרית.

תודה לדודיק אייגר על הנתונים ההיסטוריים מהמאה הקודמת.



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"הגענו להיות בטופ האירופי, זה מרגש. אם הכל מתחבר, שיא אירופי זה דבר בהחלט רלוונטי עבורי, למה לא", מארו טפרי מכוון גבוה רגע אחרי שבירת השיא הישראלי במרתון




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג