עולם האולטרה מרתון ובכלל סבולת האקסטרים מתעלה בכל פעם לגבהים חדשים. בימים האחרונים נערכת באגם גארדה באיטליה, עם נציגות ישראלית בכירה, תחרות ייחודית בשם What is the Limit, "מה הגבול" בתרגום חופשי, שמוכיחה שגם אם יש גבול כלשהו, הוא רחוק יותר מכל מה שחשבנו.
לכתבות נוספות בנושא:
אולטרה-הישג! שיא ישראלי ומקום 13 לרועי יהודה בספרטתלון
סערת שינוי הערכים בוויקיפדיה שמטריפה את עולם האולטרה מרתון
מהריצות להחזרת משפחתו ועד להיסטוריה בביגפוט: עומרי אלמוג בפודקאסט של שוונג
במסגרת התחרות נערכים מקצי טריאתלון ומקצי ריצה. האירוע מרכזי הוא Triple-Deca-Ironman, כלומר, 30 פעמים טריאתלון למרחק איש ברזל, שחלק ביצעו במרוכז (114 ק"מ שחייה, 5,400 ק"מ רכיבה ו1,260 ק"מ ריצה) וחלק ביצעו בצורת 30 יום ברציפות, בהן המתחרים ביצעו טריאתלון למרחק איש ברזל בכל יום. בנוסף, נערכו מקצי ריצה מאתגרים למרחקים שונים של 1,000 ק"מ, 1,000 מייל, 2000 ק"מ ו-3,000 ק"מ.
התחרות עדיין מתנהלת בזמן כתיבת שורות אלו, אולם מי שכבר סיים אותה הוא הישראלי קובי אורן, שזינק למקצה האולטרה ל-1,000 ק"מ, וסיים במקום הראשון. הישראלי עבר את המרחק, אותו רץ במסלול מעגלי של כק"מ, בזמן של 213 שעות, 21 דקות ו-5 שניות. כלומר קצת פחות מתשע יממות מלאות.
אורן סיפר לשוונג בסיום: "עבורי התחרות תוכננה להיות הכנה למרוץ הארוך עלי אדמות בניו יורק בשנה הבאה – ה-Self-Transcendence 3100 Mile Race, מרוץ שמתקיים כל שנה בקווינס על לולאה של 800 מטר מישורי של משטח בטון. לצערי המרוץ היווה אתגר מסוג אחר, עם שיפועים מתונים, ובשל התוואי, שהיה מורכב מחלקים ניכרים של דשא רטוב ובוץ הייתה התמודדות שונה מריצה על בטון, בעיקר התמודדות עם קשב ודריכות כדי לא למעוד ולהיפצע (מה שקרה לרבים מהמתחרים), כמו גם קושי בניהול בעיות בכפות הרגליים הואיל והמשטח היה רטוב במשך רוב האירוע".
אורן מוכר היטב בקהילת האולטרה העולמית, ובעל הישגים רבים לאורך הקריירה, כולל ניצחונות יוקרתיים בכמה תחרויות רב יומיות בעבר ואף תואר אלוף אסיה ל-5,000 ק"מ. פרט לביצועיו בריצה, אורן הוא פסיכולוג קליני, מרצה מבוקש, ומאמן ריצה. בחודשים הקרובים הוא אף עתיד להוציא ספר על דרכו בעולם הריצה.
סחטיין עליך יא אורן, אתה מחג את הסבל.
מעריץ את החוסן הנפשי שלך.