כך תתאמנו לחצי מרתון בפחות משעתיים ~ שבוע 13 ואחרון

המאמן דניאל קרן מזכיר כי לעמוד על קו התחלה, מכל סוג שהוא - זו חוכמה קטנה. לעמוד מוכן על קו התחלה - זו חוכמה גדולה. כל מי שהתאמן לפי התוכנית, יעמוד מוכן ביום שישי הבא. כל שנותר הוא לשמור על שלוש עצות הזהב שיביאו אתכם מחייכים לקו הסיום
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

כתבת המבוא | שבוע 01 | שבוע 02 | שבוע  03 | שבוע 04 | שבוע 05 | שבוע 06 | שבוע 07 | שבוע 08 | שבוע 09 | שבוע 10 | שבוע 11 | שבוע 12 | שבוע 13 |


אם התאמנתם לפי התוכנית אתם מוזמנים לכתוב אודות תקופת האימונים שלכם ועל חוויות התחרות שלכם. שלחו לי אותה ([email protected]) ואת זו שתיבחר נפרסם באתר שוונג.

זה השבוע שלפני התחרות. לא יאמן אבל הנה אנחנו שם. כבר 13 שבועות שאנחנו "מתאמנים ביחד" והתחושה שלי היא של התרגשות, כאילו גם אני אעמוד על קו הזינוק ביחד עם כל אחד ואחת מכם. בשלב זה מה שנותר לנו זה לשמור על הגוף כך שיגיע במצב אופטימלי ליום התחרות, לבצע עוד שניים שלושה אימונים שמטרתם "חידוד" הגוף לקראת התחרות ולבנות את הנדבך הסופי בהכנה המנטלית לקראת התחרות.

ברמת הלוגיסטיקה אתם אמורים להיות כבר אחרי הרישום ואחרי הבדיקה שהרישום בוצע כהלכה, הציוד שאמור להיות אתכם בתחרות נוסה, נבדק ונמצא ברשותכם, כבר התנסיתם בתוספי התזונה שאתם מתכוונים לצרוך או לא לצרוך בתחרות, כבר יודעים איך להגיע לנקודת הזינוק וכמובן מכירים את המסלול לפחות מהמפות ומהתיאורים שלי ושל אחרים.

בהמשך השבוע המשימה שלכם תהיה לראות את תחזית מזג האוויר ובמידת הצורך להסיק מסקנות מתחזית מזג אוויר המנבא תנאי חום או של קור. ברמה המעשית אגיד שמניסיוני בתחרות הזו, יכולים להיות קטעים עם רוח פנים חזקה. אם זה קורה, השתדלו לרוץ בתוך דבוקת רצים, עשו דרפטינג (מצב שבו מתחרה אחד נמצא מאחורי גבו של מתחרה אחר או קבוצת מתחרים וכך חוסך מעצמו את התנגדות הרוח). בכל מקרה, חלקו ביניכם את העבודה, היעזרו באחרים וגם עזרו לאחרים. אם עשיתם דרפטינג על רץ או קבוצת רצים, התחלפו במקומות ורוצו גם אתם בחזית כדי שאחרים יוכלו להיעזר בכם.

יום ראשון: הוא יום מנוחה והמשך השבוע השני של תקופת הטייפרינג. ביום זה חזרו ונתחו את הריצות של השבוע שעבר, את ריצת השבת האחרונה שהיתה אמורה להיות בקצב נוח ונעים. שוב, נסו לקבל ביטחון מכך שעמדתם בתוכנית ומכך ש"שיש לכם את זה ברגליים", כמו שאומרים.

ביום שני: אימון חזרות קצרות או כפי שאחרים קוראים לו אימון הפוגות. זהו אימון מהירות שנועד לשמר את המהירות ולאזן את הריצות הארוכות. אימון שאמור להיות כיפי וזורם ומטרתו לתת תזכורת אחרונה לגוף של קצב התחרות. האימון כולל 6 חזרות של 600 מטר עם שתי דקות הפסקה ביניהם. התחילו את האימון בקצב תחרות וסיימו את החזרות בקצב מהיר יותר בכ-20 שניות מקצב תחרות. זה אימון קליל ועל אף שיבוא לכם "להתפוצץ" ולרוץ בכל הכוח (כי יישאר לכם המון כוח), רסנו את עצמכם. אגרו את הרצון והחשק הזה ליום שישי.

ביום שלישי וביום רביעי: קחו מנוחה.

ביום חמישי: אימון קצר שמטרתו גם גופנית והיא הכנסת טונוס, מתח לשרירים וגם פסיכולוגית, מעין בדיקה אחרונה ואפשרות להרפות מעט מהמתח. רוצו 4 קילומטר, לא מהר ושלבו בתוכם 4 ריצות מתגברות של 60-80 מטר. על ההכנות של השבוע שלפני התחרות כתבתי פרק שלם בספר הריצה השלם ואין כאן המקום לפרט, אבל הנה כמה נקודות חשובות שאזכיר בקצרה. ביום שלפני התחרות הכינו את כל הציוד והנעליים והתיק מראש באופן שלא תצטרכו להתעסק עם זה ביום התחרות. ודאו שהשעון עם סוללה מלאה, שהשתייה, הג'לים והתמרים מוכנים.

הגם שזה "רק" חצי מרתון אני ממליץ על ארוחת פסטה מחיטה רגילה בערב לפני התחרות. הימנעו מעיסויים וגם מג'קוזי ביומיים שלושה שלפני התחרות. בבוקר התחרות שתו מים כדי להרוות את הגוף וכשעה לפני התחרות שתו קפה חזק. קפה יכול לעזור בשיפור הביצועים. כחצי שעה לפני הזינוק צאו לחימום קל של כ-10-15 דקות וכללו בחימום תרגילי סגנון ושתי ריצות מתגברות. לאחר מכן, בצעו מתיחות ושימו לב – בעדינות! האדרנלין יגרום לכם למתוח את הגוף יותר ממה שהוא זקוק. על קו הזינוק הזכירו לעצמכם את האימונים הקשים ואת ההתמדה והתוכנית הארוכה שעברתם. ביטחו בעצמכם. אם יש ברשותכם שעון עם GPS הפעילו אותו מספיק זמן מראש כדי שיאתר את הלוויינים מבעוד מועד. לחצו על השעון כמה שניות לפני יריית הזינוק.

אי אפשר לסיים את ההנחיות בלי להזכיר את שלושת עצות הזהב. העצה הראשונה מזכירה כי טעות חמורה היא להתחיל את הריצה בקצב מהיר יותר מהממוצע המתוכנן. מאמץ אחיד, במסלול שהוא מישורי, משמעותו קצב אחיד והוא המפתח לביצוע אופטימאלי. העצה השנייה היא לחייך. על אף הקושי והמאמץ, שתוך כדי הריצה, חייכו מדי פעם. חייכו במיוחד ברגעי הקושי, וגם אם לא בא לכם, חייכו ואם תעשו את זה תגלו את הסוד. והעצה השלישית היא להניף ידיים באוויר בקו הסיום – בין אם זה מרגיש לכם מאולץ ובין אם לאו. לא תתחרטו על כך.



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

  • רפאל רפאלי הגיב:

    דניאל, תודה רבה על תכנית מצויינת. כפי שהזהרת בכתבה המקדימה לתכנית – ,התכנית היתה גדולה עלי. הגברת העומסים המהירה והדרסטית עבורי, גרמה לי לפציעה ולהפסקת האימונים לארבע שבועות – ארבעת השבועות המרכזים של התכנית. למרות הפציעה והפסקת האימונים, לא ויתרתי והמשכתי להתאמן ע"פ התכנית בארבעת השבועות האחרונים, עד הסוף. היה לי ברור שלא אעמוד ביעד של פחות משעתיים ולפי סיכומי זמני האימונים שלי, הייתי צפוי לסיים בזמן של 2:15. אתמול סיימתי בזמן של 2:08 והרגשתי מנצח.
    מנצח כי אני רץ חדש – קצת פחות משנה, אני מעל גיל 50 וכי לא ויתרתי למרות שהיו לי אלף סיבות לוותר.
    אז שוב תודה רבה ונתראה באתגר הבא 🙂

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"כולם מכירים את הנתונים שלי והתארים בהם זכיתי. אבל למען האמת, ארצה לפני הכול להיזכר בתור אדם טוב ממיורקה. בתור ילד קטן שרדף אחרי החלומות שלי ועבד הכי קשה שאפשר בשביל להגשים אותם", רפאל נדאל בנאום הפרישה שלו מטניס.




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג