שני מנצחים יש לקטע האחרון של ה"טיראנו- אדריאטקו". הראשון הוא קאדל אוונס עם הישג חדש עבורו והשני הוא פביאן קאנצ'לארה עם החזרת שליטתו במגרשו הביתי
מאת:יאיר בן עמי
פביאן קאנצלארה
במרוצי הקטעים כמעט תמיד יודעים מי ינצח בקטעי נגד השעון האישיים. התחרות המעניינת היא בדרך כלל בשתי גזרות. האחת על המקום השני באותו הקטע והשנייה על מיקומים בתוך הדירוג המצטבר. לאחרונה היה נראה כי לפביאן קאנצ'לארה יש קושי לשמור על מעמד העל במדרג השענים העולמיים.
בתחילת פברואר,בטור של קטאר, בא לארס בום ונתן לקאנצ'לארה עודףשל כשתי שניות על כל ק"מ של הפרולוג. בטור של קטאר השאיר רוברט חסינק פער של חצי דקה לקאנצ'לארה וכשזה על מסלול של פחות מ- 19 ק"מ אין מה בכך ובעיקר כשהמלך נדחק מדוכן המנצחים של הקטע (גם ווסקונטי ג'באני ומארקו פינוטי קבעו שם זמנים מהירים מקאנצ'לארה).
אבל בדיוק לפני הישורת אל החודש החשוב ביותר, עבור קאנצ'לארה, הוא הצליח להראות לשענים האחרים מאיזה צד נושף האגזוז וכל מי שהראה לו את הצד הלא נכון של השעון בקטאר ואומן היה אתמול בסן בנדאטו דל טורנטו כדי לקבל את העודף מקאנצ'לארה.
החודש הבא זכה, בלשון הדבוקה, לכינוי "אפריל המשוגע" על שום צפיפות המרוצים היקורתיים, היסטוריים, הנערכים בו. שלושה מחמשת המונומנטים נערכים באפריל ובנוסף המרוצים ה"חצי קלאסיים" "פלאש וולוני" ו"גנט וולגם אשר לפני שנתיים, בהחלטה אסטרטגית קלנדרית, הועבר ליום ראשון האחרון של מרץ אך היסטורית הוא נחשב למרוץ אפריל.
עבור קאנצ'לארה זהו שיא עונה. בשנת 2006 הוא ניצח ב"פריז- רובא". בשנת 2008 הוא ניצח ב"מילאנו- סן רמו" (שבועיים לאחר ניצחונו ב"טיראנו- אדריאטקו) וסיים שני ב"פריז-רובא". את אפריל של שנת 2009 ירצה קאנצ'לארה לשכוח ובאפריל 2010, בתוך שבועיים, הוא ניצח במרוץ הקלאסי "אי3 פרזס פלנדריה – הראלבק", "סובב פלדריה" ו"פריז- רובא". בעוד שבוע וחצי ייחלו מרוצי האביב הקלאסיים עם ה"גנט- וולגם".
קאנצלארה יזנק ל"מילאנו סן רמו" ביום שבת ולמרות ההצהרות כי יקדיש זמן לחגיגת יום ההולדת שלו (ביום שישי 18 במרץ) ספק אם ירשה לעצמו הגעה מאוחרת למיטה או יותר מלגימת יין מדודה. ביום הנכון קאנצ'לארה יכול לנצח במונומט הראשון של העונה כפי שעשה בשנת 2008 (סטר מצורף).
קאדל אוונס
האוסטרלי כבר נחשב לרוכב וותיק. דומה כי עבר רק זמן קצר מאותו יום בסוף מאי 2002 כשאוונס זינק לקטע 17 של ה"ג'ירו ד'איטליה" כמוביל בדירוג המצטבר ובסיומו העביר את החולצה הוורודה לפאולו סאבלדלי ואת נשמתו כמעט והשיב לבורא עולם.
מאז הספיק אוונס כה רבות עד כי היו חסרים לו "רק" שני סימוני V כדי להגיע לפרישה עם האמירה "השגתי הכל". אחד זה ניצחון בגרנד טור ועדיף הטור דה פרנס ואת השני הוא השיג היום, 15 במרץ 2011, כמעט עשר עונות לאחר אותו היום בו הבין מה נדרש ממוביל גרנד טור ודרך הרגליים המפורקות והריאות אשר בערו כשהפסיד את החולצת מוביל הגרנד טור הראשונה בקריירה שלו.
קאדל אוונס
צילום: Gsl 2.0
מוזר לחשוב כי, עד היום, אוונס לא ניצח במרוץ קטעים ברמת ה"טיראנו אדריאטקו". הוא כבר היה מוביל בכל אחד משלושת הגרנד טורים וגם עמד על דוכן המנצחים יותר מפעם. הוא ניצח קלאסיקה (וולפש וולוני) גם אם אינה אחת מחמשת המונומנטים זהו סוג של סימון V. הוא היה אלוף עולם (במרוץ הכביש). אבל מרוץ הקטעים היוקרתי ביותר בו ניצח היה מהדרג הרביעי.
הניצחון בטיראנו אדריאטקו, הוא חשוב עבורו לא רק השגית אלא גם מנטאלית אבל השאלה אם בגיל 34 הוא יכול לנצח גם בטור דה פרנס או גרנד טור אחר. מצד אחד נדירים מנצחי הגרנד טור בגיל הזה. מצד שני, אוונס, היה רוכב אופני שטח עד גיל 22 ואת חשבון ההתפתחות שלו, כרוכב כביש, צריך להתחיל רק מאז (1999) החוזה הראשון שלו בקבוצת "סקו- קנונדייל".
דירוג קטע 7, נגד השעון אישי, 9.3 ק"מ:
1. פביאן קאנצלארה, שוויץ, לאופרד-טרק, 10:33 דקות
2. לארס בום, הולנד, ראבובנק + 9 שניות
3. אדריאנו מאלורי, איטליה, לאמפרה- איאסדי + 18 שניות
4. ריק פלאנס, הולנד, ראבובנק + 20 שניות
5. ברט גראבש, גרמניה, היי ראוד + 22 שניות
דירוג סופי:
1. קאדל אוונס, אוסטרליה, ביאמסי,
2. רוברט חיסנק, הולנד, ראבובנק + 11 שניות
3. מיקלה סקארפוני, איטליה, למפארה-איאסדי + 15 שניות
4. איוואן באסו, איטליה, ליקיואגס- קנונדייל + 24 שניות
5. וינצ'נזו ניבאלי, איטליה, ליקיואגס- קנונדייל + 30 שניות
יאיר בן עמי– עורך ראשי אתר Shvoong. בעל הטור מציאות נושכת
קישורים: אופניים, מרוץ אופניים, מרוץ
הניצחון של קאנצלארה במילאנו סן רמו 2008