מאת:עומר ברק
מי שצופה בשידורי הטור דה פראנס בערוץ Eurosport לא יכול שלא לשים לב לכמות הבקבוקים האדירה שהרוכבים מחסלים בכל קטע וקטע.מחצית הבקבוקים משמשים להשקיה (ראש, פלג גוף עליון) והמחצית השני להרוויה.
ואכן הטור של 2003 מסומן כטור החם ביותר זה מספר עשורים!.
הטמפרטורות המריאו ל-35 מעלות צלסיוס בכל יום מאז החלה התחרות ב-5 ביולי בפריז.
"זה הטור החם ביותר שאנו זוכרים" אמר לאנס ארמסטרונג בסיום השלב ה-10 ובטרם יצאו ליום המנוחה המיוחל. "כבר היו ימים חמים אך לא כל כך הרבה ימים חמים ברצף מה שמחייב להתמקד בשתייה מרובה לפני ולאחר קטע הרכיבה. אנחנו עושים מאמץ גדול לשתות כמה שיותר לפני היציאה מאחר וקשה יותר לשתות מספיק במהלך התחרות."
ד"ר ג'ררד פורט, הרופא של הטור חוזה נטישה המונית בשלב ההרים השני בפירנאים אם הטמפרטורות הקיצוניות יימשכו.
עד כה נטשו מספר רוכבים בתחילת הטור אך 22 נטשו באלפים במהלך שלושת הימים, מסר הרופא.
"הרוכבים מגיעים בכושר לטור ואינם חשים בעיפות ב-8 הימים הראשונים, אך לאחר מכן אתה מתחיל לראות רוכבים נעלמים, נטישות, בעיות עיכול, שרירים תפוסים ודלקות בגידים. כל אלו מאפינים את המחצית השניה של הטור.
הרוכבים לקחו מלאי בקבוקים אחרי השבוע הראשון ולקראת ההמשך. מרבית הקבוצות מתכוננות לקרב שעוד מצפה להם ומתכננות לשמור את הרוכבים רוויים ככל שניתן. קבוצות רבות בהן Crédit Agricole ו-Cofidis דיווחו שרוכביהם צרכו במהלך הקטעים בין 15 ל-20 בקבוקים ביום כאשר במצב נורמלי עומדת הצריכה על מחצית הכמות.
בתנאים קיצוניים אלו מדווחים הורכבים על איבוד של 3,2 ואפילו 4 ק"ג ממשקל גופם ביום רכיבה אחד, רובו ככולו מאיבוד נוזלים.
אחד הספונסרים של הטור, חברת המים Aquarel – ספק המים הרשמי של התחרות דיווח כי הדרישות למים מהקבוצות הוכפלו מאז תחילת השבוע. כדי לעמוד בדרישות ההולכות וגוברות הגדילה החברה ב-30% את מספר הבקבוקים המסופקים מ-80000 למעל 100000 בקבוקים לרוכבים הצמאים.