המטבחון | שוקי עוף במילוי פרג ופירות יבשים של השף סהר רפאל

מחפשים מתכון משביע וטעים לשישבת? נסו את שוקי העוף הממולאים במה שנשאר לכם מפירות ט"ו בשבט
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp


מחפשים מתכון משביע וטעים לשישבת? נסו את שוקי העוף הממולאים במה שנשאר לכם מפירות ט"ו בשבט

מאת:מערכת שוונג


שוקי עוף במילוי פרג ופירות יבשים בציר ויין מוסקט | מרכיבים ל-6 סועדים

6 שוקי עוף
2 תאנים מיובשות קצוצות
2 תמרים קצוצים



שוקי עוף ממולאים במה שנשאר מפירות ט"ו בשבט
צילום: לירון אבירם



חופן ערמונים קצוץ גס
מלח פלפל
אגוז מוסקט
בהרת
יין מוסקט
ענף תימין
2 כפות דבש
כוס ציר בקר/ציר עוף
2 מקלות קינמון
2 כפות פרג


אופן הכנה

– בעזרת סכין חושפים את החלק העליון של השוק ויוצרים כיס פנימי.
– את כל החומרים הבאים מערבבים ביחד: תאנים, תמרים, ערמונים, קורט של מלח ופלפל ואגוז מוסקט ובהרת ו-2 כפות פרג וחצי כף דבש. מערבבים הכל לעיסה אחידה.
– ממלאים את השוקיים במילוי שהכנו, במחבת צורבים את השוקיים ומתבלים במלח ופלפל.
– יוצקים את הציר מעל ואת הדבש ויין מוסקט וענף תימין מכסים ומבשלים כ-25 דקות.
– לאחר 25 דקות בודקים את מצב הנוזלים, אם יש הרבה נוזלים מגבירים את האש ומצמצמים את הרוטב.
– מוציאים לצלחת הגשה את השוקיים, טועמים את הרוטב ומשפרים טעמים בעזרת מלח פלפל או דבש ואם הרוטב סמיך מדי נוסיף מעט ציר ונבזוק את כל הרוטב מעל.



באדיבות השף סהר רפאל מסעדות כדיתא וכרמים

 23.1.2014





אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"כולם יודעים מי זה מייקל פלפס, אבל לאט לאט גם אנשים שלא יודעים כלום על שחייה מזהים את שאר השמות", ג'ורדן קרוקס, שיאן העולם הטרי ב-50 חופשי בבריכות קצרות




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג