המטבחון | סלט פתיתים יווני של תום פרנץ

תום פרנץ, זוכה העונה השלישית של מאסטר שף, מציע לכם מתכון מרענן לשישבת
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp


תום פרנץ, זוכה העונה השלישית של מאסטר שף, מציע לכם מתכון מרענן לשישבת


מאת:מערכת שוונג


סלט מרענן, צבעוני ובריא שמתאים מאוד לאקלים הישראלי, התוספת של הפתיתים הופכת את הסלט היווני הקלאסי לארוחה שלמה נפלאה לצהריים או ערב. אפשר להגיש בצלחות אישיות ואז המנה גם מקסימה לאירוח.

סלט פתיתים יווני | מרכיבים ל-6 מנות

> לערוץ המתכונים של שוונג

2 כוסות פתיתים קוסקוס 3 צבעים של סוגת
3 כוסות עגבניות שרי חצויות
4 מלפפונים חתוכים לטבעות


התוספת של הפתיתים הופכת את הסלט היווני הקלאסי לארוחה שלמה צילום: מיכאל גלעדי


1 גמבה נקייה מגרעינים, חתוכה לקוביות גדולות
חצי כוס זיתים שחורים, מגולענים וחצויים
בצל סגול חצוי ופרוס דק
חצי כוס שמן זית איכותי
מיץ מלימון אחד
כף גדושה זעתר
מלח ופלפל גרוס טרי
300 גרם גבינת פטה איכותית, חתוכה לקוביות

אופן ההכנה
1. מכינים את 2 כוסות הפתיתים.
2. במקביל מכינים את הירקות: בקערת ערבוב מניחים עגבניות שרי חצויות, טבעות מלפפון, קוביות פלפל, חצאי זיתים שחורים ופרוסות בצל אדום. מוסיפים את הפתיתים, שמן זית, זעתר, מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים בזהירות. טועמים ומתקנים תיבול.
מעבירים את הסלט לקערות אישית או קערת הגשה רחבה, מפזרים קוביות פטה, מזלפים במעט שמן זית ומגישים מיד.

הטיפ של תום פרנץ – המתכון הופך בקלות לטבעוני אם מחליפים את גבינת הפטה בקוביות טופו מוקפצות בשמן זית ועשבי תיבול.


באדיבות תום פרנץ ל"סוגת"


24.4.2014





אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"כולם מכירים את הנתונים שלי והתארים בהם זכיתי. אבל למען האמת, ארצה לפני הכול להיזכר בתור אדם טוב ממיורקה. בתור ילד קטן שרדף אחרי החלומות שלי ועבד הכי קשה שאפשר בשביל להגשים אותם", רפאל נדאל בנאום הפרישה שלו מטניס.




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג