מרכיבים לכ-20 סופגניות:
1/2 קילו קמח חיטה מלאה 70% (כן, יש דבר כזה על מדפי הסופר)
1/2 כוס סוכר
50 גרם שמרים יבשים (2 כפות שטוחות)
300 מ"ל חלב פושר
1 ביצה
2 שקיות סוכר וניל / חצי כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה או /1/2 שמן קנולה
קליפת לימון מגורדת
1/4 כפית מלח
1/4 כפית קינמון (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מכניסים לקערת המיקסר את כל חומרי הבצק מלמד החמאה/שמן והמלח. לשים 4 דקות ומוסיפים את החמאה/שמן והמלח.
ממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות עד שחמאה/שמן נבלעים היטב בבצק ומתקבל בצק אחיד.
2. מניחים לתפיחה עד הכפלת הנפח או לפחות חצי שעה.
3. תופסים חתיכה מהבצק ומגלגלים ממנה כדור קטן ומניחים בתבנית מאפינס משומנת (או בתבנית מאפינס מנייר)
4. משהים לתפיחה נוספת של כ-15-30 דקות.
5. מברישים את הסופגניות בביצה טרופה ואופים ב-200 מעלות במשך כ-20 דקות, עד שהסופגניות מזהיבות (שימו לב לא לאפות יותר מדי כדי שהבצק לא יתייבש)
6. מזריקים ריבה או ריבת חלב (שימו לב: יש לבחור ריבת חלב שאינה מכילה שמן דקלים/שומן צמחי מוקשה/מוקשה חלקית) לתוף הסופגניה.
7. לבזוק אבקת סוכר ולהגיש.
באדיבות הדיאטנית יעל היינמן-ברמן