המדליסטים האולימפיים חוזרים: כל מה שצריך לדעת לקראת מרתון ניו יורק

המרתון האחרון של השנה מסבב המייג'ור עשוי לשבור פעם נוספת את שיא המשתתפים, כשגם מאות ישראלים ירוצו על המסלול. שדה העלית יהיה איכותי ועמוס, כולל האלוף האולימפי טמיראט טולה והמדליסטית הלן אובירי
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
מרתון ניו יורק | צילום: Shutterstock

מרתון ניו יורק, המרתון האחרון בסדרת המייג'ורים של 2024 יוזנק היום (ראשון) אחר הצהריים עם מה שצפוי להיות מספר שיא של משתתפים, עם שדה עלית איכותי במיוחד כולל מדליסטים אולימפיים, וגם עם מאות ישראלים כחול-לבן על המסלול. רגע לפני, זה הזמן לעשות סדר בכל מה שחשוב לדעת לקראת המרוץ המסקרן.

לכתבות נוספות בנושא:
צפו ברגע המרגש: הרצים הישראלים שרים את התקווה בניו יורק
הגדולה ביותר: 260 ישראלים ירוצו בנבחרת שלווה במרתון ניו יורק
"ב-7 באוקטובר הם רצו בשבילנו, ב-8 בנובמבר אנחנו נרוץ עבורם"

שוברי השיאים
מרתון ניו יורק ידוע בכך שהמסלול בו אינו מהיר במיוחד, מה שלא מאפשר שבירת שיאי עולם, אולם בכל הנוגע לשיאי השתתפות, זה המקום הנכון. ב-2023 הפך מרתון ניו יורק לגדול ביותר בעולם עם 51,933 רצים ורצות, וגם עם 98.9 אחוז של סיום המסלול. בסוף חודש ספטמבר האחרון מרתון ברלין לקח את התואר, עם 54,289 משתתפים, ולא מן הנמנע שכעת השיא יישבר שוב. המארגנים קיבלו כ-165 אלף בקשות להשתתפות, אולם המספר הסופי של רצים יתגלה רק על קו הזינוק.

מרוץ העלית לנשים
שלושה חודשים בלבד לאחר שזכתה במדליית הארד במשחקים האולימפיים בפריז, הלן אובירי חוזרת לניו יורק והיא מסומנת כפייבוריטית הבולטת לניצחון. מאז שהחלה לרוץ מרתונים ב-2022, הקנייתית כבר ניצחה בשלושה מייג'ורים, כולל מרתון ניו יורק בשנה שעברה בסיום נהדר שהוכרע רק בספרינט מול לטסנבט גידיי. מוקדם יותר העונה, הקנייתית ניצחה גם במרתון בוסטון (פעם שנייה ברציפות) והצליחה לסיים במקום השלישי בפריז למרות תקופת הכנה קצרה יחסית של 7 שבועות, לאחר שהתאוששה מפציעה באביב.

הלן אובירי | צילום: Erik van Leeuwen, Wikimedia

היריבה הגדולה ביותר שלה כנראה תהיה שרון לוקדי, שניצחה בניו יורק ב-2022 (בבכורה שלה) ואשתקד הגיעה שלישית. השתיים הגיעו כמעט יחד בפריז, כשלוקדי סיימה רביעית, רק ארבע שניות אחרי אובירי. עוד מצד הקנייתיות יהיה מעניין לראות את עדנה קיפלגט, ויויאן צ'רויוט ושיילה צ'פקירוי. פנים מוכרות נוספות הן של האלופה האולימפית טירונש דיבאבה הוותיקה, שבגיל 39 מגיעה לניו יורק לראשונה, לאחר שלא התחרתה במרתון מאז 2018. שיא המסלול מחזיק מעמד כבר 21 שנה, ונקבע על ידי מרגרט אוקאיו עם 2:22:31 שעות.

מרוץ העלית לגברים
האלוף האולימפי והשיאן האולימפי האתיופי טמיראט טולה חוזר לשנה נוספת, לאחר שאשתקד ניצח ושבר את שיא המסלול בן ה-12 כשניצח עם 2:04:58 שעות. טולה כזכור כלל לא היה אמור להתחרות בפריז, אולם הוזעק כמחליף וניצח לבסוף עם זמן אדיר ביחס לתוואי המסלול, 2:06:26. גם מדליסט הכסף מטוקיו, עבדי נאגייה הבלגי, יגיע כדי לאתגר את טולה ולנסות לנצח לראשונה בקריירה במרתון מייג'ור.

רצים נוספים שכדאי לשים אליהם לב בתמונת הפודיום הם הקנייתים אוואנס צ'בט, אלברט קוריר וג'פרי קמוורור. צ'בט זכה בשלושה מרתונים גדולים מאז 2022, כולל ניו יורק לפני שנתיים. קוריר ניצח במרתון ניו יורק בשנת 2021. קמוורור, שיאן העולם לשעבר בחצי מרתון ואלוף ניו יורק פעמיים, ירוץ את מרתון הראשון שלו מאז שסיים שני במרתון לונדון 2023.

טמיראט טולה | צילום: Denis Barthel, Wikimedia

כחול-לבן על המסלול
אמנם לישראל אין ייצוג בשדה העלית השנה, לא אצל הגברים ולא אצל הנשים, אולם במרתון הכללי הייצוג צפוי להיות גדול במיוחד. כמה מאות רצים ורצות מישראל יתייצבו על קו הזינוק, בהם גם 260 רצות ורצים מנבחרת שלווה, המגייסת תרומות לארגון. רצים אלו כבר צבעו את ניו יורק בצהוב (חולצת הנבחרת היא צהובה, למען סמל החטופים) וצפויים לתפוס מקום של כבוד גם במרתון עצמו, כאשר מדובר באחת הקבוצות הגדולות ביותר, שלא מארה"ב.

נבחרת שלווה בנתב"ג | צילום: באדיבות שלווה



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"המטרה הכי גדולה שלי הייתה להיכנס למרוץ הזה מוכן מנטלית, רגוע יותר. ניסיתי פשוט לקחת את זה כהזדמנות לזרוח, ולא ללחוץ על עצמי יותר מדי", פטריק לאנגה משתף בהכנות שלו לאליפות העולם באיש ברזל בה ניצח.




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג