יש לי ספורטאית אחת מקסימה, כמו רבים אחרים, שחקנית כדורסל שחוזרת לפעילות לאחר פציעה, משהו לא פשוט שדורש השקעה גופנית ונפשית רבה. והיא חרוצה, עובדת כפי שאומרים לה, משקיעה וממש רוצה להיות כבר כשירה לאימונים קשים ויותר מכך לתחרויות. אני מאוד גאה בה. היא מקשיבה רב קשב ומיישמת את עבודת הפיזיותרפיסט בצורה מדויקת
מאת:מיכל יערון
השבוע הגיעה מדוכדכת לגמרי כי במשחקי ה-3 על 3 לא הלך לה כל כך, ואח"כ כשהיו חמישיות היא ממש לא הצליחה. היא שכחה לגמרי שרק לפני חצי שנה היא לא יכלה ללכת, שכחה כמה חמורה הייתה הפציעה וכמה מצבה כעת טוב יחסית.
השיחה איתה חידדה לי הבחנה חשובה שאני מכירה היטב מההיבטים הפיזיולוגיים ויודעת כמה ההבחנה הזו קריטית וחשובה גם מההיבט הפסיכולוגי.
כושר גופני וכושר משחק כושר גופני – עוסק במכלול היכולות לבצע פעולות גופניות מאומצות לאורך זמן. כלומר, אותם המרכיבים הפיזיים ברמה גבוהה, כגון סבולת, גמישות, כוח ועוד, המאפשרים לספורטאי להתמיד בפעילות גופנית. ספורטאים משקיעים רבות ביכולת הגופנית שלהם ובעיקר לאחר פציעה הם חשים צורך עז להחזיר יכולות אלו לתפקוד גבוה כפי שהיו טרם הפציעה ואף יותר. כושר משחק – מתבטא ביכולת של הספורטאי לממש את כושרו הגופני בשילוב תחרויות ומשחקים דורשים כושר פסיכולוגי מיוחד, שאנחנו מכנים אותו כושר |
כשכל הספורטאים חוזרים יחד לתחילת עונה, ברור לכולם שיש זמן עד שהכושר הגופני וכושר המשחק חוזרים למיטבם וכך אין הם חשים "בודדים" במצב. אולם ספורטאי שחוזר מפציעה, מתקשה לפעמים להבין את הקושי לחזור לכושר משחק וכאמור, אין קיצורי דרך.
לסיכום, זכרו! גם אם החלמתם מהר, וזה יופי, חזרתם לכושר גופני טוב ואתם חשים שוב בטוחים בגופכם, היו סבלניים לחזרתו של כושר המשחק שלכם. במקרה זה הסבלנות משתלמת.
כל הטיפים השבועיים של מיכל כאן
מיכל יערון- lauf ,
פסיכולוגית קוגניטיבית ופסיכולוגית ספורט. עוסקת בפסיכולוגיית ספורט כ-20
שנה. מרכזת לימודי הפסיכולוגיה בבית ספר למאמנים במכון וינגייט ומנהלת
הכשרת פסיכולוגים לספורט במכללה האקדמית וינגייט. מלווה ספורטאים
אולימפיים, ספורטאים מקצוענים בכירים, קבוצות בענפים שונים, נבחרות
לאומיות, מאמנים מכל הענפים וסוללת את דרכם של ספורטאים וספורטאיות למשחקים
האולימפיים ב-2012 ו- 2016.