האמת שמאחורי ההרשמה למרתון טבריה

רצים שנרשמו למרתון טבריה דרך איגוד האתלטיקה גילו ששמם לא מופיע באתר הרשמי, וברשתות החברתיות נוצר בלבול גדול המלווה בחששות. מה בדיוק קורה שם? תחקיר שוונג בדק את הנושא
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
זינוק מרתון טבריה

החלטתם לרוץ מרתון? מצוין. בחרתם בטבריה? בחירה מצוינת. עכשיו כל מה שאתם צריכים זה להתמיד בתכנית וכמובן להירשם, כי הרישום שלכם הוא החותמת לכך שבתחילת ינואר 2016 אתם עומדים לבצע משהו לא שגרתי, אולי אפילו די מטורף עבור חלק מהאנשים. אנשים שנרשמים למרתון ראשון אוהבים להיכנס מדי פעם לדף הפייסבוק או לאתר הרשמי של המרתון כדי להתעדכן, ומה שהם לא תמיד מספרים זה שהם אוהבים להיכנס גם לרשימת המשתתפים כדי לצפות בשם שלהם, סתם כדי להיות בטוחים שזה אמיתי.

זינוק מרתון טבריה

תנו לחגוג את המרתון בשקט. מרתון טבריה | צילום: מיכאל חורי

שני אתרים, מרתון אחד

הבעיה היא שלא כל מי שנרשם למרתון טבריה 2016 יכול לעשות את זה. מסתבר שיש שני אתרי אינטרנט שמציעים לבצע את הרישום למרתון הזה: האחד הוא האתר הרשמי של מרתון טבריה ששייך לעיריית טבריה ומופעל על ידי חברת "מרתון ישראל", השני הוא האתר של איגוד האתלטיקה הישראלי, שבמשך שנים רבות ניהל והפיק את המרתון הזה מאחר והוא מוגדר גם כאליפות ישראל.

עוד כתבות מרתון
באיזה מרתון כדאי לכם לבחור בארץ? 
האם כל אחד באמת יכול לעשות מרתון? 
ניתוח המסלול של מרתון טבריה

העניין הוא שהשנה החליט ראש עיריית טבריה יוסי בן דוד לערב פחות את איגוד האתלטיקה בכל מה שקשור למרתון טבריה ולהעביר את השליטה המוחלטת באירוע הזה לעירייה, ששכרה חברת לצורך שיווק המרתון ותפעול אתר האינטרנט. מצד שני, כנראה שבאיגוד האתלטיקה לא רוצים להיפרד כל כך מהר מהמרתון הזה וגם יש להם קלף מיקוח, כי רק הם יכולים להגדיר את האירוע הזה כאליפות ישראל. כל עוד ניתן להירשם למרתון גם באמצעותם, הם יהיו מעורבים וגם ירוויחו כסף מהרישום.

מרתון טבריה

השאלות, הבלבול והתשובה כפי שמצוי בעמוד הפייסבוק של מרתון טבריה

הבעיה הגדולה היא שהאנשים שנפגעים מהמחלוקת הזאת הם מעל ל-600 רצים שנרשמו כבר למרתון טבריה דרך האתר של איגוד האתלטיקה. כשכמה מהם פנו לאתר הרשמי בכל מיני שאלות ותהיות נמסר להם שהם לא מופיעים כרשומים וכתוצאה מכך נותר מצב שהגוף הרשמי שמארגן את מרתון טבריה לא יכל להשיב לפניה של רצים שכביכול לא רשומים. אחד הרצים כתב בעמוד הפייסבוק: "אתם רוצים להגיד לי שלא בטוח שאני רשום?".

אז מה בעצם קורה כאן? אם תשאלו כל אחד מהגופים המעורבים בעניין הזה, הם קודם כל ימהרו להרגיע אתכם עם תשובה חד משמעית שאומרת שכל מי שרשום, באחד משני האתרים, ישתתף בסופו של דבר והרשימות יאוחדו. דובר עיריית טבריה אילן אוחנה ניסה להסביר מה קורה שם ואמר לשוונג: "במרתונים הקודמים נתקלנו בקשיים בהתנהלות מול איגוד האתלטיקה בכל מיני דברים כמו למשל העברת נתונים ותוצאות. בסופו של דבר הם לקחו משהו שהיה שלנו והחלו לתפעל אותו באופן מלא. היו הרבה חיכוכים ועיריית טבריה רצתה לחזור ולעשות את זה כפי שעשתה בשנים קודמות ולהעביר את המרתון לשליטתה. איגוד האתלטיקה הוא שותף שלנו בצד המקצועי".

לדברים האלה הגיבו באיגוד האתלטיקה ואמרו: "מיום היווסדו של המרתון הזה איגוד האתלטיקה תמיד היה הדומיננטי בארגון וניהול המרתון. מ-1977 התקיים שיתוף פעולה מלא בין איגוד האתלטיקה למועצת עמק הירדן במרתון שהוזנק מעין גב ומגינוסר. משנת 1986 התקבלה החלטה לשתף פעולה עם עיריית טבריה, ומאותה שנה ואילך המרתון הוזנק מתוככי העיר טבריה. מאז ומתמיד איגוד האתלטיקה היה אחראי על המרתון מבחינה מקצועית, ניהולית וארגונית. בימים הקרובים יו"ר איגוד האתלטיקה בישראל יקבל החלטה בנוגע להמשך".

הדבוקה במרתון טבריה 2015

בצמרת הרצים, כולם רוצים להתחרות במסגרת אליפות ישראל | צילום: עופר ביידה

מי ישתתף במרתון טבריה ומי באליפות ישראל? 

כשדובר עיריית טבריה אומר צד מקצועי הוא מתכוון ככל הנראה לעובדה שמרתון טבריה נחשב לאורך השנים גם לאליפות ישראל, ועבור המארגנים זו תוספת מאוד חשובה לשם של המרתון. אולי זו גם הסיבה שבאיגוד האתלטיקה נתנו לנו את התשובה הבאה כששאלנו אותם האם הרצים הרשומים באתר שלהם יראו בסופו של דבר את שמם גם באתר הרשמי של המרתון: "כל מי שנרשם דרך האתר של איגוד האתלטיקה, הרישום שלו יהיה קביל ובסופו של דבר יאחדו את כל הרשימות", אומר הדובר אורן בוקשטיין ומוסיף פרט נוסף שאולי מסביר סביב מה כל המיקוח: "מי שנרשם דרך האתר של איגוד האתלטיקה יוגדר כמשתתף באליפות ישראל".

מהדברים האלה עולה מצב אבסורדי שבו חלק מהמשתתפים יוגדרו כמשתתפים באליפות ישראל, והחלק האחר לא. כלומר, יכול להיווצר מצב שבו לדוגמה מי שיסיים במקום ה-400 אבל נרשם דרך האתר של איגוד האתלטיקה, יתכן ויוגדר על ידי איגוד האתלטיקה כמי שסיים במקום ה-80 באליפות ישראל. אז אולי זה לא ממש משנה לכולם ואולי המתמודדים על תואר אלוף ישראל יירשמו על ידי איגוד האתלטיקה, אבל מצד שני יש גם קטגוריות גיל, ולא ממש ברור כרגע כיצד כל הדברים האלה אמורים להתנהל.

"אלו הסוגיות שנידנות כרגע", מסביר אילן אוחנה בשם עיריית טבריה: "יש כרגע כמה דברים שגורמים לאי בהירות ואין ספק שזו שאלה מעניינת. איגוד האתלטיקה צריך להבין שהמוניטין המקצועי שלו עלול להיפגע כאן ואני מאמין שכל הדברים האלה ייפתרו בימים הקרובים".

גם עופר פדן, הבעלים של חברת "מרתון ישראל" שאחראית על השיווק ואתר האינטרנט הרשמי, מחכה שהסוגיה הזאת תיפתר, כי בחודש האחרון הוא מוצא את עצמו כמעט מדי יום משיב בדואר האלקטרוני לרצים שונים ששואלים אותו מדוע אינם רשומים באתר שעליו אחראית החברה שלו. "מרתון ישראל נתבקשה על ידי עיריית טבריה להכין אתר עבור המרתון בחמש שפות", הוא מסביר ומוסיף: "עשינו את זה לפני חודשיים והיה לי ברור שמאותו הרגע האתר שהקים איגוד האתלטיקה למרתון טבריה יורד ותהיה רשימה מאוחדת. אני חושב שעיריית טבריה בגיבוי מנהל הספורט צריכה לקבל החלטה ואני מקווה שזה יקרה מהר. המצב שנוצר הוא לא אידיאלי ולא טוב לרצים".

בסופו של דבר, המסר החשוב הוא שאף אחד לא ייפגע מהתופעה הכל כך מוזרה הזאת, ואת זה יכולים להבטיח לכם גם באיגוד האתלטיקה וגם בעיריית טבריה ובגורמים שהיא מפעילה במרתון. מצד שני, האם נהיה עדים לכמה מצבים הזויים כתוצאה ממחלוקת? אולי, נחכה ונראה.



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

  • שואל הגיב:

    בוא אציע זווית נוספת, ואשמח אם היא תיבדק.
    ייתכן מצב בו האיגוד מדווח על משתתפים שנרשמו דרכו למרוצים כ"אתלטים" רשומים באיגוד האתלטיקה. כנראה שנדרשת יותר מתחחרות אחת כדי להיחשב כאתלט פעיל, ולכן שאיפת האיגוד היא לרשום ביותר מתחרות אחת. אם אמנם מצליחים להחשיב רץ (או עשרים רצים או 200 רצים) כאתלטים פעילים, אז האיגוד מקבל על כך הקצבות של כספי מדינה ממוסדות הספורט. האם זה השיקול?
    אם כן, אולי יהיו כאלו שזה ייראה להם מסלול רצוי, לתמוך בצורה עקיפה באתלטיקה הישראלית, ואולי יהיו כאלו שיחשבו בדיוק ההיפך. השאלה היא אם זה שיקול בפתיחת שתי הרשמות.
    אגב גם בשחייה וגם בטריאתלון, זה גלוי וידוע לכולם שספורטאים ותיקים שנרשמים לאיגודים מייצרים הכנסות תקציביות נוספות של תמיכות ממשלתיות לאיגודים. רוב הנרשמים מודעים לזה.
    האם זה מה שקורה באתלטיקה?

  • מוטי הגיב:

    מה לגבי הפאדיחה שהייה למירוץ מצפה רמון שאורגן ע"י שוונג?! האם עשיתם תחקיר גם על זה??!!

    1. רץ מנוסה הגיב:

      תגיד מוטי חוכמולוג. מה אתה משווה בין תקלה חד פעמית במרוץ חווייתי לפעולה מכוונת ומאורגנת של איגוד ספורט? אם כבר אז בוא תספר לנו על אליפות ישראל בחצי מרתון של איגוד האתלטיקה בה מוגס טסמה שבר שיא ישראל אבל אז התברר שבאיגוד מדדו מרחק קצר מדי.
      חוץ מזה, מי שמשתתף באליפות ישראל חייב ביטוח חוק הספורט וארגומטרי. האיגוד דרש את זה מהנרשמים שלו? שנים שהאיגוד עובר על החוק כשהוא לא דורש ביטוח וארגומטרי המרוצים שלו. יותר טוב שהאיגוד יטפל בבעיות שלו שהן רבות וגדולות ולא יקשקש.

    2. מזור הגיב:

      מה הקשר ? תכף תשווה את מרוץ הרצליה למרתון ברלין או בוסטון…יש כאן מחדל, עסקנות, ובסופו של דבר הוצאת שם רע לענף האתלטיקה ולמדינת ישראל, מרתון שאמור להיות אחד הגדולים והוותיקים, לא מצליח לגרד את עצמו עקב עסקנות ואיגוד כושל !
      ההתנהלות אותה התנהלות ,התנהלות של שנות ה 70 … עם נופח הסתדרותי ושמור לי ואשמור לך …

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"כולם מכירים את הנתונים שלי והתארים בהם זכיתי. אבל למען האמת, ארצה לפני הכול להיזכר בתור אדם טוב ממיורקה. בתור ילד קטן שרדף אחרי החלומות שלי ועבד הכי קשה שאפשר בשביל להגשים אותם", רפאל נדאל בנאום הפרישה שלו מטניס.




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג