ביום שישי בשעות הבוקר המוקדמות, התייצבו 13 שחיינים ושחייניות על חוף העיר עכו, המשימה – לחצות בשחייה את המפרץ, או בשמו המקורי של המשחה "אתגר המפרץ". השחיינים נבחרו מבין 170 מתעניינים שהביעו את רצונם לצלוח.
המשחה החברתי הזה היה ביוזמת חמי תמרי, אחד מאלפי השחיינים שגודשים את חופי הארץ מדי בוקר, תנועה שהיתה שמורה לעשרות הפכה לתופעה אמיתית של שחייה במים הפתוחים – ראו את המיקום של של מתן רודיטי במשחקים האולימפיים של טוקיו כאשר סיים במקום רביעי). הגיל והמגדר לא משנים, החיבורים בין שחיינים צעירים לבוגרים מגיל הזהב הוא על רקע האהבה לכחול הגדול, לים. וכך מתחזק ענף הספורט הזה וסוחף אחריו מתעניינים שהופכים ל"משוגעים לדבר" ונוהרים לים התיכון, לים סוף ולכנרת ואף יוצאים לאתגרים בחו"ל.
ולמה אתגר המפרץ? כי טרם עשו זאת או דווקא בגלל שכן? מבולבלים?
"המשחה הוא הגשמת חלום עבורי", מספר אוהד כהן, "אבי יוסי כהן סיפר לי בילדותי על המשחה הזה ששחה במסגרת השייטת בשנת 1955 (ראו לעיל את צילום התעודה המצורפת). הוא לימד אותי לשחות בים עם סנפירים. הוא זה שלימד אותי את סודות הים והדביק אותי באהבה הגדולה לים. המשחה היום הוא סגירת מעגל עבורי. מקווה שהוא גאה בי שם למעלה", מסכם אוהד.
האתגר שנפרס על פני 12.6 ק"מ כלל חציית נתיב השייט של הכניסה לנמל ועצירות לתדלוק, בהם זכו השחיינים לשתייה ותוספי אנרגיה. אחרי 5 שעות דרכו רגלי החבורה על חוף בת גלים. חמי תמרי הזכיר שאחת הסיבות שרצה לארגן את המשחה הייתה הגברת המודעות לשמירה על הים. הוא מקווה שלקראת 2023 יסייעו הרשויות לקיום המשחה ולמטרות להן הוקדש. "המשימה הושלמה" כתבו מיה ופול והוסיפו "היכן נרשמים לאתגר המפרץ 2023?"