איש הברזל שהשתקם מסמים קשים ויעמוד על קו הזינוק של הישראמן

אחרי שנים של שימוש בסמים קשים, יבגני טרטיאקוב ראה את האור באמצעות הספורט והיום, אחרי שהשתקם, הוא עושה את ההכנות האחרונות למקצה חצי איש הברזל בישראמן ומודה: "עכשיו אני חיי את הרגעים היפים ביותר של חיי"
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

זהו סיפור שנהוג לקרוא לו סיפור השראה. אבל מעבר להשראה שיש כאן, מצאנו בסיפור הזה גם אומץ, תקווה והכי חשוב את יכולת הבחירה. הבחירה בדבר הנכון והבחירה בחיים. היום יבגני טרטיאקוב הוא איש ברזל וספורטאי סבולת, אבל לא תמיד זה היה כך.

הבחירה בחיים | צילום: באדיבות יבגני טרטיאקוב

לעוד כתבות ישראמן
לקראת הישראמן: אימון בקצב תחרות – הפרדוקס
השלשה שלנו לישראמן: "יש לי חשבון פתוח עם המסלול הזה"
בלוג ישראמן: "זהו, מריחים כבר את קו הזינוק"

טרטיאקוב, 40, עלה בגיל 14 עם הוריו מאוקראינה לישראל. כאן בארץ המשיך את חייו כספורטאי מוביל בשורה ארוכה של ענפי ספורט ושיחק בליגה הלאומית בטניס שולחן, התאמן בקבוצת הכדורגל של מכבי חדרה, התחרה באליפויות באתלטיקה קלה ובאקרובטיקה ספורטיבית ועוד. אלא שהגיוס לקומנדו הימי קרץ לו, ולשם כיוון את עתידו.

אבל טרטיאקוב, בן יחיד, לא קיבל את אישור הוריו ונשלח לשירות שלא אהב. שם הוא הכיר חבר, חייל בודד, ששכר דירה בתל אביב עם שותפים ואז החלה ההידרדרות. "עישנו גראס, שתינו אלכוהול, הפכתי עריק והשתמשתי בסמים קשים", מתאר יבגני, "החיים שלי הסתבכו, השימוש בקוקאין עלה ומשם לסמים קשים עוד יותר. ואת כל זה אני עובר בזמן שאני ממשיך להתאמן באגרוף קלאסי ולזכות בכל התחרויות הלאומיות בבוגרים, עד לתואר של סגן אלוף ישראל".

בגיל 31 עבר להתגורר בתחנה המרכזית הישנה בתל אביב, כשבמקביל מצבו הבריאותי הלך והידרדר. גם הביקורים בתחנת המשטרה הפכו תכופים יותר ויותר, וכך גם הדיונים בבתי המשפט. יגבני צבר 58 תיקים פליליים מה שאמור היה להוביל אותו לראשונה למאסר, אלא שעורכת הדין שלו מהסניגוריה הציבורית איה שריק, שליוותה אותו כל העת, התעקשה על שיקום עבורו.

ממצב בריאותי גרוע התחלתי להשתפר | צילום: באדיבות יבגני טרטיאקוב

"הגעתי לשיקום בעמותת "בית חם" ושם, אחרי השלב הראשון, קיבלתי אישור לגלוש באינטרנט", נזכר יבגני, "הגעתי לתכנים ביוטיוב בנושא הרצאות מוטיבציה. במקביל התחלתי ללמוד הדרכה לנפגעי סמים והפכתי למדריך בעמותה. התחלתי גם להתאמן בחדר כושר בפיתוח גוף, וממצב בריאותי גרוע התחלתי להשתפר והפכתי אפילו לסוג של שרירן. למדתי גם קורס מדריך חדר כושר ובאחד הימים סיפרו לי במקרה על מאמן הטריאתלון ניב אדרי, שעשה בעצמו תחרות איש ברזל. חשבתי שזה משהו מהחלל, לא אנושי".

ואיך התחיל הקשר שלך עם ניב?
"לא הייתי בטוח שאוכל לעבור את האימונים האלה אחרי שנים של שימוש בסמים, אז סיפרתי לו את הסיפור שלי והוא אמר שנתחיל לאט. נעשה מרתון ומשם נמשיך. התחלתי להתאמן לקראת מרתון ברלין ובאמת סבלתי מקצת בעיות ברגליים. הלכתי למומחים שאמרו לי איך לחזק את האזור, ולבסוף הגעתי למרתון בשנת 2020 וסיימתי אותו בתוצאה של 3:52 שע'".

מה הדברים שאתה לוקח מהטריאתלון שעוזרים לך בחיים עצמם?
"המסגרת שעוזרת לי לשמור על משמעת, על שינה מספקת, על תזונה מסוימת ועל מערכת מאוזנת בחיים. חשבתי שכנרקומן לשעבר זה בדיוק מה שאני צריך. רציתי להתפתח עוד בלימודים, בעבודה, ולא להישאר קטן".

מכוון מטרה כעת גם לישראמן | צילום: באדיבות יבגני טרטיאקוב

ויבגני לקח את הספורט כמקפצה לתחומים אחרים. היום הוא סטודנט לתואר ראשון במדעי ההתנהגות, הוא עובד בעבודה מסודרת כמדריך נוער במחלקת הפרט בעיריית נוף הגליל ומתחיל את היום שלו בכל בוקר בחמש באימון. יבגני גם מרצה במוסדות חינוך בנושא מוטיבציה ומניעת שימוש בסמים.

אחרי שסיים בהצלחה גם את איירונמן פרנקפורט בשנה שעברה בזמן של 13:53 שע', הוא מכוון מטרה כעת גם לישראמן שיתקיים בסוף השבוע הזה באילת. שם הוא יתחרה במקצה חצי איש הברזל במסגרת המסלול החברתי, שמגייס תרומות לעמותת "צעדים קטנים" שדואגת לילדים עם מחלת ניוון שרירים.

יבגני, מה עבר לך בראש ברגע שחצית את קו הסיום בפרנקפורט?
"אני זוכר את עצמי רץ בשביל האדום הסופי, שמתחיל לפני קו הסיום. עברתי על פני מאות אנשים שצועקים לי ואז נזכרתי באשפוז שהייתי בו, בזמן ששכבתי גמור ברחוב אלנבי ולא יכולתי לזוז, ואנשים עברו לידי והסתכלו עליי בזלזול. פתאום אני רץ בגרמניה, באליפות רשמית ומאוד יוקרתית, באחד המבחנים הקשים לגוף האדם ואני מסיים אותו. הרגשתי אושר וגאווה גדולה על הדרך שעברתי ושעשיתי משהו בעל משמעות. זה היה כמו הר געש שהתפרץ, הרגשתי את החיים הטובים באמת. הרגשתי שאני חי את הרגעים הכי יפים שלי בחיים".

הספורט הציל לי את החיים ונתן לי משמעות | צילום: באדיבות יבגני טרטיאקוב

איך היית מסכם את מה שהספורט עשה לך?
"הספורט הציל לי את החיים ונתן לי משמעות. הריצה למרחקים ארוכים עוזרת להציב מטרות למרחקים ארוכים: ללמוד, לעבוד, לשים יעד ולהגיע אליו. ההתארגנות לקראת תחרות איש ברזל עוזרת לך להתארגן לכל דבר בחיים ונותנת לך ביטחון שאתה יכול להשיג כל דבר שתרצה".

לקראת הישראמן התאמן יבגני בתוכנית אונליין תחת פיקוח של מאמן שיושב ברוסיה, אחרי שבנה לו מאגר של תכניות אימון וערוצי מידע שלמים בנושא. היום הוא יוצא לאימונים שש פעמים בשבוע, ומשלב בין שחייה, ריצה ורכיבה, אבל לא שוכח להודות לאנשים שהיו לצדו ברגעים הכי קשים. "חשוב לי להודות לעו"ד איה שריק ועו"ד עינת ברכה שסייעה לי למחוק חובות ולסדר את הנותרים בצורה שאוכל להתקיים בכבוד, לניב אדרי שקיבל אותי לקבוצה שלו ללא תשלום ונתן לי ציוד ולאמא שלי, שתמיד תמכה בי. לכולם אני צריך להודות", מסכם יבגני ומחכה לרגע שיזנק לישראמן, תחרות איש הברזל של ישראל.



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

  • יעל הגיב:

    אתה גאווה לעצמך וממש התרגשתי לקרוא את הכתבה עליך. ב"ה שזה נגמר כך ואני מקווה שאתה גם נשוי, ואם לא אני מאחלת לך שתתחתן עם אישה טובה ושתוכל לגדל ילדים לתפארת.
    בהצלחה

  • דייויד14 הגיב:

    פשוט השראה !
    לפרסם בהבלטה בכל מדיה אפשרית .
    אין גבול לכבוד ולהערכה שאני רוחש לך – מאילו אשפתות באת ולאן כח הרצון העילאי שלך וההתמדה הובילו אותך .
    יישר כח.
    כול טוב ,

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"כולם יודעים מי זה מייקל פלפס, אבל לאט לאט גם אנשים שלא יודעים כלום על שחייה מזהים את שאר השמות", ג'ורדן קרוקס, שיאן העולם הטרי ב-50 חופשי בבריכות קצרות




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג