אם נותרתם עם יותר מדי לחם שכבר אינו טרי, זה הסלט בשבילכם. הסלט האיטלקי הפשוט והמשובח הזה נולד במטבחי העניים אשר ניצלו לחם מיובש וירקות פשוטים על מנת להכין את הסלט הזה
מאת:מרב אדלר
חומרים
• שאריות לחם או בגט (לחם טרי יתאים פחות)
• 4-5 עגבניות חתוכות או עגבניות שרי
• חופן נדיב של עלי בזיליקום קרועים
• צנוניות או צנון
• בצל סגול (או ירוק)
• זיתים משובחים
• כדורי מוצרלה ו/או פרוסות מוצרלה חתוכות לריבועים
• מלח גס
• שמן זית- בנדיבות
• חומץ בלסמי- לפי הטעם
הכנה
1. קורעים את פרוסות הלחם או הבגט ושמים בקערה.
2. מוסיפים מעל את העגבניות (לא לוותר על המיץ!) ואת שאר הירקות.
3. מזליפים שמן זית, מלח גס וחומץ בלסמי, מערבבים ומגישים מייד.
הערות:
עלי ארוגולה או רוקט, אנשובי או צלפים- טעמים עוקצים שכאלו- יקפיצו את טעמו של הסלט.
2.5.2012
המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.
צילום: מרב אדלר
מרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".